Μπορεί η Ελλάδα να γίνει Συρία;

syria-rubble2

Η απαξίωση των πυλώνων της Δημοκρατίας είναι πολύ επικίνδυνο πράμα

Πώς να γίνει εξέγερση; Από ποιους; Και σε τι… Να εξεγερθείς απέναντι σε τι… Άντε κι εξεγείρεσαι… Άντε και βάζεις φωτιά στη Βουλή… Που, χωρίς την προστασία από τα μέλη του ΚΚΕ στα Δεκεμβριανά, θα είχαμε γίνει Ουκρανία όχι το 2010 με το μνημόνιο, αλλά πριν απ’ αυτό, θα είχαμε γίνει Συρία το 2008.

Αν βάλεις τα γεγονότα σαν φύλλα τράπουλας στο τραπέζι, θα καταλάβεις ένα πολύ απλό πράμα: Η Ιστορία (το λέμε έτσι για να μην το πούμε αλλιώς) «έξυνε τα νύχια της για καυγά».

Κάτι ανάλογο έγινε σε όλες τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Δυτικής Ασίας. Ανατινάχτηκαν στον αέρα οι κοινωνίες, χύθηκε αίμα. Παρά την εμφάνιση των ίδιων συμπτωμάτων η Ελλάδα επί εξαετία διέφυγε απ’ αυτόν τον εφιάλτη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που (αρχές Φεβρουαρίου 2014) γλίτωσε από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την Αμερική και την Ευρώπη και (σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ) ερχόταν καταπάνω μας, αλλά την τελευταία στιγμή, μόλις έφτασε στα Ιόνια νησιά, «λοξοδρόμησε», όπως είπε ο μετεωρολόγος του MEGA, έκαμε στροφή 90 μοιρών (!) και πέρασε νότια της Κρήτης, «χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι»!

Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο για να δοκιμαστούν οι νέες συνταγές. Το γράψαμε το 2010: «Το παγκόσμιο σύστημα αναζητά νέα εργαλεία σκέψης και συμπεριφοράς». Το είπε και ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στο Χάρβαρντ τον Φεβρουάριο του 2014: «Ένας καθηγητής οικονομικών και φίλος μου στο Χάρβαρντ, ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, περιγράφει την κρίση στην Ελλάδα ως την φωτιά στην κουζίνα του σπιτιού». Και πρόσθεσε: «Βιώνουμε τον επαναπροσδιορισμό της παγκόσμιας ισχύος – με κερδισμένη την Ασία». Και: «…την διάχυση της οικονομικής και πολιτικής δύναμης από τον έναν πόλο, της Αμερικής, σε πολλούς παγκόσμιους παίκτες».

Το να γίνει η Αθήνα Κίεβο και η Ελλάδα Συρία, είναι πιθανό! Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ανατολικής Μεσογείου που, παρά τα προβλήματά της, αντέχει.

Ως πότε θ’ αντέχει;

Γλιτώσαμε το 2008, εκείνο το βράδυ των διαδηλώσεων με αφορμή την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Αν δεν κρατούσαν υπεύθυνη στάση οι διαδηλωτές του ΚΚΕ που, λόγω της ιστορικής εμπειρίας τους, εμπόδισαν τους εισβολείς να μπουν στην ανοχύρωτη Βουλή, θα είχαμε γίνει Κίεβο πριν απ’ το Κίεβο.

Αυτό έγινε οργανωμένα ΠΡΙΝ τα μνημόνια.

Γλιτώσαμε πάλι τότε με τους «αγανακτισμένους» το 2011, όταν ένα εκατομμύριο άνθρωποι υιοθέτησαν εν αγνοία τους τα πάγια (από τη δεκαετία του 1980) συνθήματα της Χρυσής Αυγής: «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» και «οι προδότες στο Γουδή»…

Ως πότε θα γλιτώνουμε όμως το μακελειό; Τι θα γίνει στην επόμενη αναμπουμπούλα;

Τα συνθήματα κατά των πολιτικών και των δημοσιογράφων είναι ακριβώς ίδια μ’ εκείνα ΠΡΟ των «μνημονίων». Δεν είναι ύποπτο αυτό; Αυτά ήθελαν την απαξίωση των κομμάτων και του Τύπου. Ονόμασαν προδότες και πουλημένους συλλήβδην όσους καταγίνονταν με την Πολιτική και την δημοσιογραφία. Στόχος: Μέσω της απαξίωσης των δύο αυτών πυλώνων της Δημοκρατίας, να έρθει η λαϊκή εξέγερση που θα κατεδαφίσει τους κλέφτες για να εγκαταστήσει τη νέα εξουσία.

Ποια θα είναι άραγε αυτή η νέα εξουσία;

Δεν ξέρουμε ποιοι θα την αποτελούν, βλέπουμε όμως ήδη τα έργα της. Ξέρουμε μόνο ότι ΔΕΝ μπορεί να πάρει την εξουσία με κοινοβουλευτικό τρόπο.

Ακούμε το λιοντάρι που βρυχάται. Δεν το βλέπουμε, ξέρουμε όμως ότι είναι λιοντάρι.

1 σχόλιο

Filed under ΑΡΘΡΑ

1 responses to “Μπορεί η Ελλάδα να γίνει Συρία;

  1. Παράθεμα: Μπορεί η Ελλάδα να γίνει Συρία;

Αφήστε το σχόλιό σας...