Το κόμμα των ανέργων

anergoi2

Η ανεργία είναι 28%, Γιάννη μ’. Επισήμως. Διότι, ανεπισήμως, είναι πολύ μεγαλύτερη. Ε, λοιπόν… αν οι άνεργοι έκαναν κόμμα, θα ήταν πρώτη δύναμη στις εκλογές!

Και λέω εγώ τώρα: Ένας είναι ο τρόπος να βρουν δουλειά οι άνεργοι. Ένας. Κλασσικός. Δοκιμασμένος. Να φτιάξουν κόμμα. Να πάρουν 28% στις εκλογές και να γίνουν πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Δημοτικών επιχειρήσεων, Διοικητές οργανισμών, Μέλη Γνωμοδοτικών Επιτροπών και δε συμμαζεύεται.

Δεν θα φτιάξουν κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα, αλλά τον εαυτό τους. Το ίδιο δηλαδή που κάνουν και οι άλλοι. Μόνο που αυτοί εδώ θα το λένε κιόλας. Γιατί να μη γίνουμε πολιτικοί; Αφού είναι γεγονός: Πολιτικοί γίνονται οι άνεργοι και οι ανεπάγγελτοι. Αυτοί που δεν έβαλαν ποτέ ένα ένσημο στο βιβλιάριό τους. Κανείς τους δεν ήταν αριστούχος μαθητής στο σχολείο, κανείς δεν αρίστευσε στο επιχειρείν, κανείς δεν διέπρεψε στα γράμματα ή τις επιστήμες.

Ιδού λοιπόν η διέξοδος που αγωνιωδώς αναζητείται από τους ανέργους: Να φτιάξουν κόμμα. Δεν είναι μόνο οι άνεργοι. Είναι και οι ημιαπασχολούμενοι. Είναι και οι χειμαζόμενοι επαγγελματίες. Οι μαγαζάτορες που κρατάνε ανοικτό το μαγαζί τους χωρίς να πληρώνουν την εφορία και το ασφαλιστικό Ταμείο. Ως πότε θα μπορούν να βγάζουν μεροκάματο κατεβάζοντας ρολά απέναντι στις υπηρεσίες του κράτους; Είναι φανερό: Η επαγγελματική ζωή τους έχει ημερομηνία λήξης.

Τι μένει λοιπόν;

Μένει να μαζευτούν οι άνεργοι και οι υποψήφιοι άνεργοι, να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι για ν’ αποφασίσουν την ίδρυση κόμματος.

Να καλέσουν στο τραπέζι των συνομιλιών και τους συμπολίτες που στις δημοσκοπήσεις ψηφίζουν τον Κανένα.

Ένα είναι σίγουρο: Θα κατέβει το κόμμα των ανέργων στις εκλογές και θα σαρώσει. Θα πάρει τουλάχιστον 28%, τι λέω, βάλε το διπλάσιο υπολογίζοντας και τους οπαδούς του Κανένα, επομένως θα είναι μακράν το πρώτο κόμμα, θα πάρει από το Νόμο και το bonus των 50 εδρών, θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Θα έχει δε και το εξής φοβερό πλεονέκτημα:

ΔΕΝ θα χρειάζεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι θα έχουν γίνει όλοι πολιτικοί. Θα στελεχώσουν τον κρατικό οργανισμό. Κι όσοι δεν χωράνε σ’ αυτόν, θα γίνουν μέλη Επιτροπών σε δημόσιους οργανισμούς. Όλοι οι καλοί χωράνε!

Θα πεις… μα… θα μείνουν άνεργοι οι σημερινοί πολιτικοί…

Σοβαρά;

Τι λες τώρα…

Οι σημερινοί πολιτικοί, να είσαι σίγουρος, Γιάννη μ’, δεν θα τρέξουν να εγγραφούν στο ΟΑΕΔ. Μπορεί να μείνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους άνεργοι, αλλά δεν έχουν κανέναν φόβο επιβίωσης. Μην τους φοβάσαι αυτούς. Έχουν καβάντζα. Εσύ κοίτα τι θα κάνεις…Εμείς… Οι άνθρωποι γύρω μας… Κοίτα τους πώς περπατούν όλοι σκυφτοί…

Όσο για μένα, τι νομίζεις… Αποφάσισα ήδη να γίνω πολιτικός. Όχι για να σώσω την Ελλάδα, αλλά το τομάρι μου.

Και είμαι απολύτως έτοιμος για τις αμαρτίες…

1 σχόλιο

Filed under ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

1 responses to “Το κόμμα των ανέργων

  1. Παράθεμα: Το κόμμα των ανέργων

Αφήστε το σχόλιό σας...